У Києві з 26 березня скоротили комендантську годину

У Києві з 26 березня скоротили комендантську годину

Офіційно
Укрінформ
Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав наказ про зміну комендантської години в Києві з 26 березня.

Як передає Укрінформ, про це КМВА повідомляє у Телеграмі.

Згідно з документом, комендантська година діятиме з 00:00 до 05:00 щодня.

«Київська міська військова адміністрація методично і систематично вживає усі можливі заходи для покращення життя мешканців Києва із врахуванням усіх заходів безпеки. Зменшення тривалості комендантської години стало наступним, послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Але і на цьому ми не зупиняємося. Невдовзі чекайте нових змін, які дозволять зробити життя киян та гостей міста більш комфортним і цивілізованим. Настільки, наскільки зараз дозволяє війна і безпекова ситуація», - заявив Попко.

Читайте також: У Києві з 26 березня транспорт працюватиме на годину довше

За його словами, враховуються усі гарантії захисту населення, забезпечення організації стабільної життєдіяльності Києва та сприяння виконання бойових чи службових завдань Збройних сил України і правоохоронців, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання.

«Дорогі кияни та гості міста, пам’ятайте завдяки кому маєте змогу вільно жити в столиці України. Завжди допомагайте і підтримуйте Збройні сили України! Воїнам потрібно відчувати що їх цінують, шанують і чекають вдома. Наближайте разом із бійцями мир в Україні після нашої Перемоги!», - підкреслив начальник КМВА.

У КМВА нагадали, що під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки. Якщо в заборонений час людина перебуває на вулиці, комендантський патруль має право затримати її та перевірити наявність документів, встановити причину порушення комендантської години.

У разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому випадку) вогнепальну зброю.

Виходити на вулицю дозволено тільки щоб дійти до найближчого укриття під час повітряної тривоги.

У КМВА закликали чітко та неухильно дотримуватися вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку слід негайно прямувати у найближче укриття навіть в комендантську годину.

Читайте також: У Києві через війну загинули 120 мирних жителів, ще 495 дістали поранення

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зі скороченням комендантської години з 26 березня метро і наземний транспорт працюватимуть на годину довше.

Фото: Марія Ковальчук/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-