У Києві через війну загинули 120 мирних жителів, ще 495 дістали поранення

У Києві через війну загинули 120 мирних жителів, ще 495 дістали поранення

Укрінформ
У Києві від початку повномасштабної війни через дії російських військ загинули 120 громадян, зокрема п'ятеро дітей, ще 495 жителів столиці зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомила в Телеграмі з посиланням на свого очільника Сергія Попка.

Так, за словами глави КМВА, 2022-й став «найстрашнішим роком у новій історії Києва – столиці вільної і незалежної України».

«Від 24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення, агресор доклав усіх зусиль, аби захопити місто. Але Київ вистояв, а ЗСУ відігнали рашистів від столиці. Тоді ворог вдався до «повітряного геноциду», який триває і досі», – зауважив Попко.

Читайте також: росіяни за ніч запустили по Києву сім дронів-камікадзеКличко

Згідно з його даними, станом на сьогодні загарбники здійснили на столицю 52 повітряні атаки, пошкодивши понад 600 будівель. Значних руйнувань зазнала критична інфраструктура міста.

«Але все знищене можна відбудувати і відновити. На жаль, внаслідок воєнних дій столиця втрачає найцінніше – людські життя. У період від 24.02.2022 до 30.12.2022, через війну загинуло 120 киян. Серед яких, російські ракети вбили 5 дітей. Поранення отримали 495 мешканців, з них 30 були діти», — повідомив начальник КМВА.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення в столиці пролунали 638 сирен повітряної тривоги загальною тривалістю 693 години 49 хвилин, тобто майже 29 днів.

Таким чином, цьогоріч жителі Києва цілий календарний місяць провели в укриттях і бомбосховищах.

Читайте також: Сили ППО збили над Києвом п’ять дронів-камікадзе

«Столиця України – це її люди. Люди, які загартувалися і стали ще мужнішими. Їх ніщо не зламає. Український Київ стоїть і буде стояти», – підкреслив глава військової адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника командування Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната, Київ залишається ціллю номер один для ворога. Саме на паливно-енергетичний сектор столиці та області російські загарбники спрямовують найбільше своїх крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-