Суд розгляне справу про незаконне відчуження ділянки в університету Карпенка-Карого - Ткаченко

Суд розгляне справу про незаконне відчуження ділянки в університету Карпенка-Карого - Ткаченко

Укрінформ
Апеляційний суд у понеділок, 6 березня, почне розгляд справи про відчуження земельної ділянки у Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі.

За словами Ткаченка, "маємо чергову ситуацію з вірогідним відчуженням землі у КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого, коли під приводом реконструкції споруд 1934 року можуть побудувати черговий ЖК".

Як зауважив очільник МКІП, у 2004 році між Укркінохронікою та ПАТ "Зодча Діадема" був укладений договір, "внаслідок виконання умов якого відбудеться фактичне відчуження державного нерухомого майна та земельної ділянки за адресою: м. Київ, вул. Євгена Коновальця, 18".

Однак МКІП, без згоди якого була укладена угода, і прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним. "Це порушує інтереси держави в особі МКІП, Держкіно, КМДА, університету та студії", - підкреслив міністр.

Читайте також: Захист Лисої гори: екологи проти забудови природного заповідника

Ткаченко закликав громадськість "підтримати позицію щодо недопущення відчуження земельної ділянки у університету".

Як повідомив очільник МКІП, розгляд апеляційної скарги розпочнеться у понеділок, 6 березня, о 10-й годині в Північному апеляційному суді Києва за адресою: вул Шолуденка, 1 а.

Як повідомляв Укрінформ, суд заборонив будівництво в історичній частині Львова по вулиці Городоцького, 64 без відповідних погоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-