Депутати Київради засудили діяльність УПЦ МП

Депутати Київради засудили діяльність УПЦ МП

Укрінформ
У Київській міській раді засудили діяльність УПЦ МП, яка направлена на заперечення факту військової агресії російської федерації на території України.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

«У Київській міській раді засудили діяльність релігійних організацій, направлену на глорифікацію, пропаганду, виправдання та заперечення факту військової агресії російської федерації проти України, численних воєнних злочинів, скоєних країною-агресором. Таке рішення на пленарному засіданні Київської міської ради підтримали 65 депутатів», - йдеться в повідомленні.

За словами депутата Київської міської ради Вадима Васильчука, вже зафіксовані численні факти та випадки, коли інтереси окремих релігійних організацій суперечать суспільним інтересам, громадській та національній безпеці.

«Депутати Київської міської ради сьогодні прийняли рішення, яке передбачає обмеження проведення у столиці будь-яких заходів релігійного характеру за межами культових споруд релігійним організаціям, керівний центр яких знаходиться на території країни-агресора, або вони мають канонічні та молитовні зв’язки з релігійними організаціями країни-агресора. Крім цього, профільним департаментам КМДА було доручено провести інвентаризацію земельних ділянок та комунального майна, переданих в оренду або користування релігійним організаціям», – зазначив Васильчук.

Депутат додав, що також Київська міська рада направила звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з закликом невідкладно прийняти законодавчі акти, які спрямовані на заборону діяльності релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка здійснила військову агресію проти України.

Читайте також: СБУ порушила майже 60 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ МП

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України відкрила близько 60 кримінальних проваджень щодо підривної діяльності окремих представників УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-