Майже 20% киян втратили роботу під час війни

Майже 20% киян втратили роботу під час війни

Дослідження
Укрінформ
За період від 24 лютого 2022 року втратили роботу майже 20% жителів Києва. Водночас не працюють зараз 45% переселенців, які живуть у столиці.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати порівняльного дослідження «Настрої киян та переселенців», проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 16-27 лютого 2023 року.

За даними дослідження, за час повномасштабної війни більше 60% опитаних киян зазначили про погіршення економічного становища своєї сім’ї. У 30% воно не змінилося, у 4% – покращилося.

Економічна ситуація серед ВПО дещо гірша: близько 80% зазначили про погіршення, у 14% – вона не змінилася, у 5% – покращилася.

«Три чверті як киян, так і переселенців працювали до початку війни. Зараз серед киян 60% працюють у звичайному режимі, 6% – віддалено, 7% – за скороченим графіком, 7% – на новій роботі. Втратили роботу – майже 20% киян», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, серед ВПО 21% працюють у звичайному режимі, 12% – віддалено, 4% – за скороченим графіком, 17% – на новій роботі. Не працюють зараз 45% переселенців, які живуть у Києві.

Читайте також: Уряд розширив програму виплат компенсації роботодавцям за працевлаштування безробітних

Серед киян, які втратили роботу, близько 40% збираються працевлаштовуватися найближчим часом у Києві. Серед переселенців таких більше 60%.

Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) серед жителів Києва та переселенців, які приїхали у місто, віком від 18 років. Вибірка серед постійних мешканців репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 800 респондентів – жителі міста Києва, 800 респондентів – переселенці. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-