Столичним чиновникам оголосили підозру за привласнення ₴500 тисяч на ремонт шкільних укриттів

Столичним чиновникам оголосили підозру за привласнення ₴500 тисяч на ремонт шкільних укриттів

Фото
Укрінформ
У Києві начальник управління Голосіївської районної державної адміністрації, директор комунального підприємства та керівник підрядної організації підозрюються у привласненні 500 тисяч гривень, виділених на ремонт шкільних укриттів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Фігурантам оголошена підозра за фактом заволодіння бюджетними коштами на реконструкції та оснащенні укриттів і службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у серпні 2022 року начальник управління будівництва РДА з метою заволодіння бюджетними коштами забезпечив підконтрольному товариству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів і захисних споруд у двох школах Голосіївського району.

Після завершення робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості про обсяги й вартість виконаних робіт, а начальник управління та інспектор технічного нагляду їх затвердили.

За висновками експертизи, унаслідок протиправних дій учасників схеми столичний бюджет зазнав збитків на понад 500 тисяч гривень.

Слідство триває. Відбувається перевірка причетності інших службових осіб Голосіївської РДА до розкрадань коштів під час оснащення укриттів у навчальних закладах району.

Читайте також: У Києві затримали детектива БЕБ за «кришування» грального бізнесу

У прокуратурі додали, що раніше підозра у спричиненні збитків була оголошена начальнику управління освіти Голосіївської РДА. Посадовець був викритий у розкраданні коштів на закупівлі генераторів у тому числі для вказаних навчальних закладів району. Сума збитків бюджету становила 1, 3 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці завершили розслідування стосовно посадовця та підрядників у справі про розкрадання 36 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

Фото: Київська міська прокуратура, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-