У Києві затримали детектива БЕБ за «кришування» грального бізнесу

У Києві затримали детектива БЕБ за «кришування» грального бізнесу

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань затримали детектива територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві, який прикривав гральний бізнес за неправомірну винагороду.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

ДБР розслідувало провадження щодо організованої злочинної групи, яка займалася незаконним гральним бізнесом на території Києва. Під виглядом проведення лотереї вони відкривали нелегальні ігрові зали.

Під час слідства працівники ДБР вийшли на детектива БЕБ, який за винагороду у 1,2 тис. доларів на місяць «консультував» зловмисників щодо забезпечення безперешкодної діяльності.

«До цього він працював у іншому правоохоронному органі, де саме і займався протидією незаконному гральному бізнесу, а потім вирішив перенести «підробіток» на нову роботу», - ідеться в повідомленні.

Працівники ДБР затримали детектива на «гарячому» - під час отримання чергової «місячної плати» у сумі 1,2 тис. доларів.

Читайте також: Працівники ДБР затримали ексначальника митного поста «Чорноморськ-порт»

Правоохоронцю повідомлено про підозру у бездіяльності працівника правоохоронного органу щодо незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, лотерей (ч. 1 ст. 365-3 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Також проведено 13 обшуків за адресами проживання фігурантів та об’єктів незаконних гральних закладів на території Києва. Працівники ДБР вилучили багато готівки, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування.

Фото: Державне бюро розслідувань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-