Сьогодні - День спротиву російській окупації Криму

Сьогодні - День спротиву російській окупації Криму

Укрінформ
В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Дев'ять років тому диверсійні групи рф почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України.

Наступного дня, о 5-й ранку до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

26 лютого 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ №58/2020 "Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

Читайте також: Лубінець: росія незаконно утримує 180 політв’язнів, більшість із них - кримські татари

Як повідомляє представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у Фейсбуці, кримчани протягом усіх дев’яти років боролися проти окупації півострова і продовжують це робити.

«Спротив не покидав окупований півострів протягом 9-ти років. Від мітингів до одиничних демонстрацій, від акцій протесту до героїчних вчинків українських військових, яким попри загрозу, вдавалося тримати оборону флоту та навіть забрати деяку військову техніку від загарбників. Це була не лише окупація, це був початок війни», - йдеться у повідомленні.

Рік тому російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, і тепер увесь український народ мужньо відстоює свою свободу, спротив триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-