Оборона Києва: у кількох районах тренуються швидко розгортати блокпости

Оборона Києва: у кількох районах тренуються швидко розгортати блокпости

Укрінформ
У Києві угрупування сил і засобів оборони міста проводить тренування з оборони столиці.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

У КМВА наголосили, що столиця захищена, але оборону міста потрібно постійно вдосконалювати. Тому угрупування сил і засобів оборони міста Києва проводить тренування підготовки та ведення оборонної операції в умовах наступу противника на столицю.

За ініціативи КМВА і за погодженням командувача угрупування в місті проходить один з етапів цього тренування.

“Керівник одного із секторів оборони столиці отримав бойове розпорядження на розгортання відповідного блокпосту, і разом з ним – взводного опорного пункту. Представники Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції за сприяння районної адміністрації повинні в найкоротший час забезпечити розгортання цих об’єктів і зайняття особовим складом бойових позицій. Бійці мають якнайшвидше приступити до виконання поставлених бойових задач. А протягом доби блокпости обладнаються в повному обсязі, включаючи освітлення, обігрів”, - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, у Києві перевіряють, скільки потрібно часу на всі ці заходи. Таке тренування проводиться одночасно в декількох районах столиці.

Читайте також: Кличко: Ми підготували багато «подарунків» росіянам у разі повторного наступу на Київ

Тренування спрямоване на удосконалення системи управління угрупованням, на організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади в Києві, а також на нарощування системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони. Крім того, виконуються певні заходи із забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення.

“Все це сплановано і проводиться, тому що загроза наступу з північного напрямку не знімається, хоча на даний момент вона мінімізована. Створення ударного угруповання поки не спостерігається”, - пояснив Попко.

Він зауважив, що на початку повномасштабної російської агресії було багато нового, багато “нестиковок”, але досвід цього року показав, що треба робити, на чому зосереджувати основні зусилля та які “сюрпризи” готувати.

За його словами, на сьогодні українці готові давати відсіч ворогові краще, ніж торік. “Тому, враховуючи тактику дій противника, ми вчимося і готуємо, ще раз хочу наголосити - певні “сюрпризи”. Які саме – нехай залишиться таємницею”, - додав Попко.

В КМВА заявили, що після закінчення тренувань усі такі блокпости повернуться в “сплячий режим”, до стану, як в останні місяці.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого територіальна оборона провела штабне тренування із захисту рубежів Києва.

Фото: Борис Корпусенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-