У Києві пройде акція «Мистецтво солідарності» на підтримку незаконно ув'язнених у Криму

У Києві пройде акція «Мистецтво солідарності» на підтримку незаконно ув'язнених у Криму

Укрінформ
У Києві 27 лютого пройде акція «Мистецтво солідарності», присвячена незаконно ув'язненим в окупованому Криму журналістам та активістам.

Про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

«27 лютого з нагоди Дня кримського спротиву російській окупації PEN Ukraine та Представництво проведуть акцію "Мистецтво солідарності”, присвячену журналістам та активістам, незаконно ув'язненим в окупованому Криму», - йдеться в повідомленні.

Під час події українські письменники, співаки та журналісти розповідатимуть історії та читатимуть листи незаконно ув’язнених в окупованому Криму журналістів та активістів, а митці представлять присвячені політв'язням роботи, які будуть продані на благодійному аукціоні, розповіли у представництві.

Читайте також: Міжнародна акція «Музика Незламних» розпочнеться 24 лютого

У заході візьмуть участь українські письменники, співаки та журналісти: Алім Алієв, Мирослава Барчук, Володимир Єрмоленко, Алевтина Кахідзе, Андрій Курков, Руслана Лижичко, Юрій Макаров, Мирослав Маринович, Віталій Портников, Ірина Славінська та інші.

Також відбудеться відкриття виставки робіт, присвячених кримським політв’язням, які спеціально для акції створили українські художники Оленка Галай, Дар’я Головніна, Олена Каїнська, Алевтина Кахідзе, Катерина Козинська, Вартан Маркар’ян, Зірка Савка, Рустем Скибін та Артем Ясинський.

«Презентовані роботи будуть продані на благодійному аукціоні, кошти з якого будуть передані фонду “Повернись живим” на збір “10 мільйонів для ПАНів з Криму” – на потреби передових авіаційних навідників 10-ї морської авіабригади ім. Ігоря Бедзая», - наголосили у представництві.

Читайте також: Активісти організовують онлайн-диктант кримськотатарською мовою

Акція “Мистецтво солідарності” відбудеться 27 лютого о 18:30 у Просторі ПЕН у Києві (вул. Лук’янівська, 14а).

Як повідомлялося, у Кропивницькому відкрилася фотовиставка «Історії з окупованого Криму», на якій представлені 22 фотографії українських репортерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-