У столиці створять науково-технологічний парк «Academ.City»

У столиці створять науково-технологічний парк «Academ.City»

Укрінформ
У Києві створять сучасний науково-технологічний парк «Academ.City».

Як повідомляє Київська міська державна адміністрація, меморандум про взаєморозуміння щодо створення парку підписали представники КМДА та Національної академії наук України, передає Укрінформ.

Фото: kyivcity.gov.ua

«Об’єднання університетської та академічної науки з бізнес-середовищем – це світовий досвід, який ми використовуємо в Києві. Ми хочемо створити інформаційні та інфраструктурні умови, щоб підсилити роль науки та наукоємних технологій у сталому розвитку міста. Це сприятиме створенню нових робочих місць, залученню іноземних та національних інвестицій, підвищенню конкурентоспроможності українських високотехнологічних продуктів. До того ж реалізація цього проєкту дозволить підвищити частку інвестицій у виробничу сферу Києва та активніше впроваджувати нові енергоощадні технології», – сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте також: Майданчик «Менський» включили до Реєстру індустріальних парків

Зазначається, що Меморандуму дозволить спрямувати спільні зусилля і науково-технічний потенціал наукових організацій Національної академії наук України, розташованих у Києві, на вирішення актуальних питань соціально-економічного, промислового та науково-технічного розвитку, підвищення конкурентоспроможності нашої столиці.

Концепт науково-технологічного парку «Academ.City» розроблено німецько-українською командою вчених у рамках спільного проєкту Київського академічного університету, Університету ім. Гумбольдта, Технопарку «Адлерсхоф-Берлін» та підтримується Міністерством освіти і науки Федеративної республіки Німеччина.

Перше фото: Київський Академічний Університет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-