Для Києва зараз дають приблизно 60% необхідних об'ємів електроенергії - Yasno

Для Києва зараз дають приблизно 60% необхідних об'ємів електроенергії - Yasno

Укрінформ
Через стан мереж і генерації зараз на Київ дають приблизно 60% необхідних об’ємів електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

«По-перше, генерація уже давно не дорівнює потребам електроенергії. Погода робить так, що ми більше користуємося електроприладами, дістаємо обігрівачі. Це надто навантажує систему та збільшує дефіцит», - заявив Коваленко.

Також, за його словами, деякі генераційні об'єкти пішли на планові ремонти.

Читайте також: У Києві відключатимуть електрику в усіх світло-сірих зонах графікаYasno

«Я знаю, ви зараз вголос питаєте, чому в такий складний час генерацію відправляють на капремонти. Відповідь у тому, що без ремонтів вони просто вийдуть із ладу, і приведення їх до тями буде складним і дуже довгим. Такі ж капремонти відбувалися і до війни, тільки система мала більші можливості, щоб відключення відбувалися непомітно», - заявив Коваленко.

Він зазначив, що цю нестачу генерації зараз намагаються балансувати за допомогою ГЕС.

«І тут криється відповідь на запитання, чому почали відключати вночі. Тому що ресурс гідроелектростанцій є вичерпним, вони не можуть працювати 24/7. Саме в нічні години ГЕС набираються», - заявив Коваленко.

За його словами, через стан мереж і генерації зараз на Київ дають ~60% необхідних об’ємів. З цього доступного об’єму ~40% іде на об’єкти критичної інфраструктури.

Читайте також: У Києві зростає рівень енергоспоживання та кількість аварійYASNO

Як зазначив Коваленко, складається так, що споживання зараз є дуже нерівномірним протягом доби, обсяги дефіциту коливаються.

Він також пояснив, якщо в обідній час електроенергії вистачає у межах сірих зон графіків, то ввечері, коли всі приходять додому, споживання виходить за обмеження і сірі зони відключаються повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня Коваленко заявив, що у Києві, найбільш імовірно, відключатимуть електрику в усіх світло-сірих зонах графіка.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-