У Києві відключатимуть електрику в усіх світло-сірих зонах графіка – Yasno

У Києві відключатимуть електрику в усіх світло-сірих зонах графіка – Yasno

Укрінформ
Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко заявив, що у Києві, найбільш імовірно, відключатимуть електрику в усіх світло-сірих зонах графіка.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці.

"Обсяги обмежень зараз такі, що світло, найбільш імовірно, відключатимуть у світло-сірих зонах графіка. Це складно прийняти після тривалого часу без відключень, але така наша нова реальність зараз. Генерація не збільшиться, а споживання росте. То той самий дефіцит стає більшим", - зазначив Коваленко.

За його словами, розподілом світла на всіх користувачів займаються диспетчери операторів системи розподілу. Їм доводять до відома обмеження, з якими працює енергосистема в конкретний момент часу. Планують, зазвичай, на добу вперед. Але за ситуацією стежать у режимі реального часу.

"Найпершою задачею із забезпечення у диспетчерів є підключення критичної інфраструктури. Ці об'єкти мають бути заживлені безперервно, вони - найбільш пріоритетні. Це лікарні, рятувальники, комунальні підприємства. Зазвичай вони споживають близько 25-30% від загальних обсягів", - поінформував Коваленко.

Далі решта електроенергії збалансовано розподіляється між побутовими споживачами і бізнесами. Тут у хід ідуть черги і групи.

"Зазвичай між обсягами для населення і бізнесами є баланс. Але от на новорічні свята населення не відключали саме через те, що відключили бізнес. І коли об’єми споживання бізнесу та промисловості зростають, вони мають такі ж пропорційні обмеження, що й населення", - підкреслив Коваленко.

Тому, за його словами, як говорили в жовтні, до кінця березня треба бути готовими до будь-яких ситуацій.

Читайте також: Українські енергетики реалізовують проєкт для захисту міст від блекаутів — почали з Києва

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня Коваленко поінформував, що у Києві через похолодання зростає рівень споживання електроенергії та кількість аварій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-