Українські енергетики реалізовують проєкт для захисту міст від блекаутів — почали з Києва

Українські енергетики реалізовують проєкт для захисту міст від блекаутів — почали з Києва

Укрінформ
Енергетики працюють над проєктом, який дозволить убезпечити від можливих блекаутів спочатку Київ, а надалі й інші великі міста України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Є проєкт, який реалізовується зараз урядом, міською адміністрацією та донорами. Йде робота над тим, щоб спочатку Київ, а потім всі інші міста убезпечити від можливих блекаутів. Убезпечити саме критичну інфраструктуру міста, це опалення і водопостачання. Робота активно ведеться, і я певний, що всі великі міста України мають бути обладнанні такою резервною генерацією», – зауважив він.

Читайте також: Галущенко про можливий блекаут в Україні: Напрацьовані рішення, аби цього уникнути

За словами Харченка, мова йде про енергетичні рішення, яким чином додати резерви потужностей генерації для великих міст, щоб навіть в ситуації, коли рф вдалося знищити певну частину високовольтної мережі і не має можливості доставити електрику до певних міст, споживачі мали доступ до систем подачі води та опалення.

«Система резервування всередині міст може і має бути створена, над нею іде робота», – резюмував Харченко.

Читайте також: ЄС використовує всі доступні інструменти, аби допомогти Україні пережити зиму - Маасікас

Як повідомлялося, споживання електроенергії в Україні станом на ранок 10 січня підвищилось через низьку температуру та затрати промисловості, що призвело до зросту дефіциту потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-