У Києві зростає рівень енергоспоживання та кількість аварій — YASNO

У Києві зростає рівень енергоспоживання та кількість аварій — YASNO

Укрінформ
У Києві через похолодання зростає рівень споживання електроенергії та кількість аварій.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

"Власне, все стається так, як ми і говорили: знижується температура на вулиці, росте споживання і кількість аварій. У Києві мали аварійні обмеження і незначно вийшли за графік у деяких районах", — зазначив він.

Коваленко наголосив, що генерація електроенергії та самі мережі нині не в тому стані, щоб працювати без обмежень. Так, на сьогодні в Україні зберігається суттєвий дефіцит генерації.

Читайте також: У КМДА запевняють, що усі лікарні Києва обладнані генераторами

За словами гендиректора YASNO, кожна область отримує значні обмеження, економлять всі, і цими вихідними багато де графіки були більш жорсткими.

"Багато питань: як сталося так, що на Новий рік світло було, а зараз знову відключення. Те, що на Новий рік ми не мали відключень — це результат зусиль енергетиків, які буквально тримали тимчасові схеми у робочому стані", — зауважив Коваленко.

Також, за його словами, тоді була відключена низка виробничих потужностей у цілому по країні, щоб більше електроенергії пішло на населення. Нині ж необхідно тримати баланс між населенням і бізнесом, оскільки без роботи останнього зупиниться економіка.

Читайте також: У столиці спостерігається дефіцит електроенергії - КМДА

Крім того, сприяли погодні умови: 1-2 січня надворі було 11 градусів тепла, тоді як на сьогодні температура повітря знизилася до семи градусів морозу. "Ми знаємо, що кожні -5° це +200 МВт, а отже сьогодні нам для Києва потрібно більше МВт. І ви ніколи не знаєте, який саме мегават призведе до переходу на аварійні відключення", — пояснив гендиректор YASNO.

Він підкреслив, що ремонтні роботи все ще тривають, не припинялися вони й під час святкувань. Зокрема, станом на сьогодні на капітальному ремонті перебуває один блок на Рівненській АЕС. До поточних ремонтів додаються також аварійні.

"Я розумію, що без світла тяжко, особливо, коли на Новий рік воно було кілька діб безперервно. Але зараз ми маємо економити", — додав Коваленко.

Як повідомлялося, енергосистема України зазнала 11 ракетних і 14 безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні і масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів і часу.

Масовані атаки російських загарбників на українську енергетичну інфраструктуру тривають з 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-