У Києві різко погіршаться погодні умови

У Києві різко погіршаться погодні умови

Укрінформ
У Києві у п'ятницю, 6 січня, упродовж дня прогнозується значне зниження температури та очікується дощ з переходом у сніг.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

“Протягом доби 6 січня прогнозується значне зниження температури: з -1°С зранку до -7°С ввечері. Вітер 7-12 м/с. Очікуються опади у вигляді дощу з переходом у сніг”, - ідеться в повідомленні.

На дорогах, шляхопроводах, тротуарах ймовірне утворення ожеледиці.

У військовій адміністрації закликають водіїв враховувати погодні умови, бути максимально обережними, дотримуватись правил дорожнього руху та, за можливості, утриматись від поїздок приватним автотранспортом.

Читайте також: У Києві три дні поспіль - температурні рекорди

Зниження температури триватиме у суботу та неділю, 7 та 8 січня до -11°С.

У пресслужбі КМДА додали, що на вулицях уже працює 124 одиниці техніки КК «Київавтодор».

«На дорогах столиці працюють 124 одиниці техніки КК «Київавтодор». Дорожники нині продовжують обробку вулиць протиожеледними реагентами, яку розпочали на світанку», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, до роботи залучено 136 працівників у складі 22 бригад із ручного прибирання.

Зазначається, що пішоходам під час ожеледиці необхідно переходити дорогу лише у визначених місцях на зелений сигнал світлофора, а також у темний час доби одягати світловідбивні елементи.

Водіям потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Столична влада нагадала, що в період снігопадів чи ожеледиці не потрібно залишати авто обабіч вулиць та доріг, аби не заважати працювати спецтехніці.

Як повідомляв Укрінформ, 7-8 січня, синоптики прогнозують в Україні суттєве похолодання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-