Генератори, буржуйки та булеріани: як гріються тварини у столичному зоопарку

Генератори, буржуйки та булеріани: як гріються тварини у столичному зоопарку

Відео
Укрінформ
У Київському зоопарку теплопостачання забезпечують завдяки генератору, який під’єднали до котельні

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

«Сьогодні в столичному зоопарку теплопостачання забезпечують завдяки генератору, який під’єднали до котельні. Ще 2 приміщення, що не підключені до котельної, живлять від окремого генератора. Зоопарк готується пережити цю зиму, забезпечивши необхідні умови для його мешканців», - заявив Кличко.

Він також зазначив, що для горили Тоні, наприклад, встановили булеріан - сучасну дров‘яну пічку, яка в умовах відсутності електроенергії, опалення та газу зможе обігрівати його житло.

Читайте також: Штучний інтелект створив картини із тваринами, які можуть зникнути через війну в Україні

За словами міського голови, загалом для зоопарку закупили 11 таких булеріанів, 15 буржуйок та придбають ще один великий генератор.

«Цього року в Київському зоопарку крім постійних мешканців зимують ще 200 врятованих від війни звірів. Серед них: тигриця Даліла з приватного зоопарку Харкова, яку буквально виходили столичні фахівці, носухи та дикобрази з-під Херсона та інші тварини, яких привезли з окупованих територій та зон бойових дій», - зазначив Кличко.

Читайте також: У Міноборони пообіцяли знайти викраденого із херсонського зоопарку єнота

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді штучний інтелект створив картини із тваринами, які можуть зникнути через війну росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-