Швеція готова підтримувати Україну до її перемоги - глава МЗС

Швеція готова підтримувати Україну до її перемоги - глава МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем заявив, що Швеція готова й надалі підтримувати Україну у війні, при цьому росія має зазнати поразки, аби закінчився конфлікт, запанували мир і стабільність.

Про це пише Укрінформ із посиланням на інтерв'ю Більстрема литовському мовнику LRT.

«Ми готові робити більше і більше – зрештою, ми допомагаємо Україні, а Україна допомагає нам усім - перемогти росію. Тільки перемігши її у війні, ми забезпечимо мир і стабільність у майбутньому. Територіальна цілісність України має бути відновлена. І в усьому цьому останнє слово має сказати Уряд України. Але врешті-решт єдине, що вирішить цей конфлікт – це військова поразка росії», - сказав Більстрем.

Читайте також: Ми створюємо систему, що зупинить агресію рф і гарантуватиме світу тривалу безпеку - Зеленський

За його словами, останній пакет військової допомоги Швеції для України був дорожче за сукупну вартість усіх попередніх.

Міністр зауважив, що поразка України була б сигналом для всіх авторитарних країн, що війна, хоч і застарілий, однак можливий спосіб досягнення політичних цілей.

«Це було б абсолютно неприйнятно. Швеція… дійсно дуже миролюбна країна. Але ми відразу розпізнаємо війни, в яких необхідно перемогти», - наголосив Більстрем.

Читайте також: Програму «Зерно з України» підтримали вже понад 30 країн і міжнародних організацій

Як повідомляв Укрінформ. 16 листопада Швеція оголосила про ще один пакет допомоги у сфері безпеки для України вартістю 720 мільйонів шведських крон. В нього увійшли системи протиповітряної оборони, транспортні засоби, зимове спорядження тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-