YASNO запевнила, що не підвищуватиме ціни на електрику для киян

YASNO запевнила, що не підвищуватиме ціни на електрику для киян

Укрінформ
Тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними, поширення інформації про їх зміну є частиною інформаційних атак ворога.

На цьому наголосив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.

"Розповсюдження інформації про зміну тарифу на електроенергію для населення є свідомим фейком і частиною інформаційних атак ворога. Ціни для населення залишаються незмінними відповідно до постанови Кабміну", – прокоментував генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Він нагадав, що тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год. за обсяг споживання до 250 кВт-год. на місяць і 1,68 грн/кВт-год. при споживанні понад 250 кВт-год. Згідно із постановою Кабінету Міністрів №1206 від 28 жовтня 2022 року, такі тарифи діятимуть до 31 березня 2023 року.

Читайте також: У Києві призупинили рух трамваїв

Водночас, ціни для непобутових споживачів можуть коливатися залежно від зміни розміру їх складових. У YASNO пояснили, що ціна для малих непобутових споживачів включає: ціну купівлі електроенергії на ринках, тариф на послуги оператора системи розподілу, тариф на послуги оператора системи передачі та тариф постачальника універсальної послуги.

При зміні будь-якої з цих складових змінюється й кінцева ціна для бізнесу. Зазначається, що постачальники, які працюють під брендом YASNO, розраховують ціну для малих непобутових споживачів на наступний місяць відповідно до затвердженого НКРЕКП порядку та оприлюднюють структуру ціни на своєму сайті.

Читайте також: Навчальні заклади Києва завтра продовжать роботу - Кличко

При цьому для непобутових споживачів, які купують електроенергію за нерегульованим тарифом, ціна формується на ринкових умовах та залежить від обраної клієнтом комерційної пропозиції.

Як повідомлялося, влада не планує до кінця наступного опалювального сезону жодних змін тарифів субсидії населенню виплатять у повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-