У Києві за тиждень виявили 201 випадок коронавірусу, захворюваність на грип знизилася

У Києві за тиждень виявили 201 випадок коронавірусу, захворюваність на грип знизилася

Укрінформ
У Києві за минулий тиждень виявили 201 хворого на СОVІD-19.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Києва, передає Укрінформ.

“Серед захворілих: 117 жінок віком від 23 до 89 років та 84 чоловіки віком від 20 до 91 року. А також шість дівчаток від трьох місяців до 12 років і троє хлопчиків від двох місяців до п'яти років. Із них 39 осіб госпіталізовано. Також захворіли шість медичних працівників”, - уточнюється у повідомленні.

За даними КМДА, найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 42, у Деснянському – 32 та Дніпровському – 27. Зазначається, що минулого тижня п'ять осіб померли від СОVІD-19, одужали – 146.

Загалом за період пандемії у столиці зафіксовано 503 333 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус, а також 9 364 летальні випадки від коронавірусу. Загалом СОVІD-19 подолали 492 909 киян.

Читайте також: Кількість смертей від COVID-19 у світі з початку року впала на 90% - ВООЗ

“У Департаменті охорони здоров’я нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація. Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах”, - заявили в установі.

Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ Gulliver, River Mall, ТРЦ “Універмаг "Україна”. Окрім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

“До медзакладів за останній тиждень госпіталізовано 213 осіб, із них 94 – діти”, - поінформували у КМДА.

Читайте також: Вакцинувався від грипу - і чекай Різдва та Перемоги здоровеньким

Водночас у столиці за 46-й тиждень 2022 року зареєстровано 5 955 хворих на грип та ГРВІ, зокрема і на коронавірус. Рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 74,8%; наразі показник захворюваності становить 201,0. Про це повідомили в ДУ “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”.

“Загалом у столиці спостерігається зниження захворюваності на 5,1% порівняно з попереднім тижнем, що відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення. Зокрема, дітей захворіло – 3 127 (зниження на 3,5%), дорослих – 2 828 осіб (зниження на 6,8%)”, - уточнюється у повідомленні.

У свою чергу, в структурі захворюваності діти становлять 52,5%, а на попередньому тижні – 51,7%, з них 44,5% – діти шкільного віку. Зокрема, серед школярів зареєстровано 1 393 випадки.

До медзакладів за останній тиждень госпіталізовано 213 осіб, із них 94 – діти.

Як повідомлялося, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що в Україні достатньо вакцин проти COVID-19 для активної вакцинальної кампанії.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-