Постачальник наркотиків до Київського СІЗО отримав 14 років в’язниці

Постачальник наркотиків до Київського СІЗО отримав 14 років в’язниці

Укрінформ
Організатора постачання наркотиків та сильнодіючих лікарських засобів на територію ДУ «Київського слідчого ізолятора» засуджено до 14 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Чоловіка визнано винним у розбої, нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, встановленні або поширенні злочинного впливу, незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також сильнодіючих речовин чи сильнодіючих лікарських засобів, використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обвинувачений, будучи так званим «смотрящим» за корпусними відділеннями Київського СІЗО, який отримав свій «статус» за підтримки російських «ворів в законі», організував канал постачання заборонених речовин до ізолятора. Для цього він залучив п’ятеро осіб – утриманців СІЗО та тих, що вже звільнилися з виправних установ. Вони передавали наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські засоби шляхом «перекидів», а потім за вказівкою лідера угруповання збували їх серед арештованих. Частину отриманих від збуту наркотиків коштів витрачали на продовження злочинної діяльності.

Читайте також: Столична поліція цьогоріч відкрила понад 4,1 тисячі справ щодо незаконного обігу наркотиків

Крім цього, у 2015 році обвинувачений, перебуваючи на одній із зупинок громадського транспорту у місті Біла Церква, наніс удар каменем в голову місцевому жителю та заволодів його майном. В подальшому від отриманих тяжких тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві та області правоохоронці викрили групу наркоділків, які займалися постачанням амфетаміну й канабісу, у фігурантів вилучили кілограми наркотичних речовин, три гранати, зброю та понад 700 набоїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-