У Києві та області викрили групу наркоділків

У Києві та області викрили групу наркоділків

Фото, відео
Укрінформ
У Києві та області правоохоронці викрили групу наркоділків, які займалися постачанням амфетаміну й канабісу, у фігурантів вилучили кілограми наркотичних речовин, три гранати, зброю та понад 700 набоїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

«У ході реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1 та за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури перекрили канал надходження психотропної речовини та наркотичних засобів до міста Києва», — ідеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що до збуту канабісу й амфетаміну причетні п’ятеро чоловіків. Ними виявилися жителі столиці та Київської області 1973, 1981, 1983, 1986, 1990 років народження.

Правоохоронці викрили злочинну групу, провівши три етапи оперативних закупок заборонених речовин. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів виявили та вилучили понад 300 грамів амфетаміну.

Також затримали чоловіка, який на дачній ділянці організував плантацію з вирощування коноплі. Загалом у нього вилучили 18 рослин. В оселі зловмисника правоохоронці знайшли три пістолети, понад 700 набоїв різного калібру, три гранати та гроші.

Усі речові докази направлені на проведення відповідних експертних досліджень. П’ятеро фігурантів затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронцями розпочаті три кримінальних провадження — за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Київщині «накрили» склад з наркотиками на 10 мільйонів

Затриманим оголошена підозра. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань виявили нелегальну лабораторію, яка в промислових масштабах виготовляла амфетамін для поширення в усіх регіонах України, зокрема у прифронтових районах.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-