Розраховуємо, що найгіршого не станеться, але готові до всіх варіантів розвитку подій - Кличко

Розраховуємо, що найгіршого не станеться, але готові до всіх варіантів розвитку подій - Кличко

Укрінформ
Міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що Київ живе і працює, і на сьогодні приводів для паніки немає, енергетики оперативно усувають пошкодження мереж.

Як передає Укрінформ, про це Кличко написав у Фейсбуці.

“Терористичні атаки росії на українські міста та селища тривають уже дев‘ятий місяць. Зараз агресор намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави, щоб залишити українців узимку без світла, тепла і води”, - заявив очільник столиці.

Він пригадав, що декілька днів тому журналісти запитали його: чи є у столиці план на випадок блекауту?

Читайте також: У Києві та семи областях ввели графіки погодинних відключень електроенергії

“Відповім ще раз. У ситуації війни, в якій ми живемо, потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій і надзвичайних ситуацій. І бути готовим діяти”, - пояснив Кличко.

Він заявив, що, готуючись до зими, Київ закупив, а також залучив від іноземних партнерів і продовжує закуповувати генератори та теплові гармати. Також у столиці облаштовують теплопункти та убезпечують об‘єкти критичної інфраструктури.

Кличко повідомив, що влада робить усе, що може, аби забезпечити життєдіяльність столиці в цих складних умовах.

Очільник столиці зауважив, що ворог підступний і цинічний. росія чинить геноцид - зокрема намагаючись спричинити колапс в енергетичній сфері України.

За його словами, комунальники, енергетики зосереджено і оперативно усувають пошкодження мереж, роблять усе, щоб жителі могли отримати критично важливі послуги. “Але ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховуємо, що найгіршого не станеться”, - додав він.

Читайте також: Ми робимо все для того, щоб блекауту в Києві не сталося — Кличко

Кличко заявив, що на сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе і працює. “Витримка і воля кожного з нас - це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться!”, - додав він.

Також очільник столиці закликав економити електроенергію та допомагати один одному.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Києва Віталій Кличко у “Великому інтерв’ю Вадима Карп’яка” у телемарафоні "Єдині новини" в суботу, 5 листопада, заявив, що у місті розроблений запас дизельного палива, електрогенераторів, їжі і питної води. Також організовано пункти обігріву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-