Ми робимо все для того, щоб блекауту в Києві не сталося — Кличко

Ми робимо все для того, щоб блекауту в Києві не сталося — Кличко

Укрінформ
Столична влада робить усе, щоб не зникло світло, тепло і зв’язок унаслідок дій росії.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у “Великому інтерв’ю Вадима Карп’яка” в об’єднаному телемарафоні у суботу.

“Ми робимо все для того, щоб цього не відбулося, але давайте будемо відвертими, наші вороги роблять усе, щоб місто було без тепла, без електрики, водопостачання і взагалі ми всі померли”, - сказав він, відповідаючи на запитання, чи припускає можливість у Києві блекауту.

Кличко зазначив, що столична влада прораховує різні сценарії, щоб бути готовою до розвитку будь-яких подій.

Читайте також: Запорізьку АЕС знову під'єднали до енергосистеми України - МАГАТЕ

Як розповів мер, у місті розроблений запас дизельного палива, електрогенераторів, їжі та питної води. Також організовано пункти обігріву.

“Тобто ми готові до різних сценаріїв і ні у якому разі руки опускати не будемо і піднімати також, ми будемо боротися, боронити наше місто, нашу країну”, - наголосив він.

Мер також зазначив, що у Києві навряд чи виникне ситуація, як в Алчевську у 2006 році, коли у місті замерзла система опалення.

“У випадку, коли будуть сильні морози й не буде тепловодопостачання, щоб не розірвало труби та не вийшла з функціонування система, ми підготували план продувки злиття води з системи для того, щоб не пошкодило мережі. Це все пропрацьовано і такого не повинно бути”, - сказав Кличко.

Читайте також: Зеленський: Відключення електроенергії мають бути передбачуваними для споживачів

Водночас він закликав жителів столиці завчасно дізнатися про пункти обігріву, підвозу води та інші критично важливі речі для життя.

“Ми зробимо все, щоб такого сценарію не було, але гарантувати не можемо, тому кожен з нас також має бути підготовлений, щоб максимально швидко реагувати”, -зазначив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-