У Києві та семи областях ввели графіки погодинних відключень електроенергії

У Києві та семи областях ввели графіки погодинних відключень електроенергії

Укрінформ
У Києві та семи областях у неділю, 6 листопада, введені в дію графіки погодинних відключень електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це національна енергетична компанія «Укренерго» повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні, 6 листопада, диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання для споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Введено в дію графіки погодинних відключень (ГПВ)», — ідеться в повідомленні.

Знайти інформацію про заплановані відключення для конкретних області чи міста можна на сайті, в особистому кабінеті або в соціальних мережах відповідного оператора системи розподілу (обленерго). Посилання на сайти доступні на сторінці Укренерго та на сайті Міністерства енергетики України.

Читайте також: Аварійні вимкнення електрики не скасовують дію графіків обмежень - Укренерго

Наголошується, що впроваджені обмеження необхідні для зменшення навантаження на мережі, забезпечення сталого балансування енергосистеми та уникнення повторних аварій після ушкоджень, завданих ракетними обстрілами й атаками ворожих дронів.

Ремонтні та відновлювальні роботи тривають цілодобово.

Як повідомлялося, з 10 жовтня росія здійснює масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Загарбники цілять ракетами й іранськими дронами як по об'єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.

За даними Президента Володимира Зеленського, станом на 1 листопада ударами російських військ пошкодження завдані близько 40% енергетичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-