У Києві перейменували ще понад 40 вулиць

У Києві перейменували ще понад 40 вулиць

Укрінформ
Київська міська рада перейменувала ще понад 40 вулиць, площ і провулків столиці, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ із посиланням на сайт Київради.

«Ми продовжуємо процес дерусифікації у столиці... Нові назви, зокрема, увічнять пам’ять про визначні історичні події України, а також про відомих діячів і героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. А також – пам’ять про захисників України, які поклали своє життя, боронячи нашу державу після широкомасштабного вторгнення російських варварів», – зазначив Кличко.

Зокрема, у Дарницькому районі вулицю Славгородську назвали на честь загиблого на війні Дениса Антіпова, вулиця Карла Маркса тепер матиме ім'я Йоганна Вольфганга Ґете.

Площа Амурська у Голосіївському районі стала Васильківською.

У Шевченківському районі вулицю Пушкінську перейменували на честь Євгена Чикаленка, Некрасовську – Івана Драча, Краснодарську – Ґолди Меїр.

Читайте також: У Києві урочисто відкрили вулицю Героїв полку «Азов»

У Дніпровському районі вулиця Астраханська віднині носитиме ім'я Кастуся Калиновського.

У Солом’янському районі вулицю Багратіона назвали на честь загиблого у березні фотокореспондента Максима Левіна, провулок Московський носитиме ім'я загиблого актора Павла Лі.

Провулок Олександра Бестужева у Подільському районі перейменували на честь Кузьми Скрябіна.

Площа Героїв Бреста у Святошинському районі називатиметься Чорнобаївською, а вулиця Маршала Тимошенка в Оболонському районі – Левка Лук’яненка.

У Печерському районі вулиця Олександра Матросова тепер називатиметься Генерала Кульчицького – на честь українського військового, що загинув у 2014 році у Слов’янську.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Київрада перейменувала 95 вулиць, площ і провулків, на початку вересня - ще близько 40-ка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-