Київрада перейменувала майже 100 вулиць, провулків та площ

Київрада перейменувала майже 100 вулиць, провулків та площ

Укрінформ
Київрада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київський міський голова Віталій Кличко у Фейсбуці.

"Нові назви, ініційовані та підтримані громадськістю під час рейтингового голосування, мають увічнити пам’ять про визначні історичні події України, а також про відомих діячів і Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. Зокрема, і в сучасній російсько-українській війні. Це важливий крок до того, щоб зменшити брехливі маніпуляції та вплив російського агресора на трактування нашої історії", - написав Кличко.

Читайте також: У Коростені перейменували 85 радянських та російських вулиць

Так, зокрема вулиця Генерала Жмаченка стала вулицею Князя Романа Мстиславича, вулиця Маршала Малиновського – вулицею Героїв полку «Азов», площа Тульська – площею Героїв УПА, вулиця Бударіна – вулицею Українського відродження, вулиця Карла Маркса – вулицею Гуцульською, вулиця Пітерська – вулицею Лондонською, вулиця Мічуріна (у Солом’янському районі) – вулицею Морських піхотинців, вулиця Ростовська – вулицею Луцькою.

Кличко зазначив, що на наступному пленарному засіданні Київрада продовжить працювати над цими питаннями, аби завершити процес дерусифікації.

Читайте також: На нью-йоркському Брайтон-Біч офіційно з'явився Український Шлях

Як повідомлялося, в електронному голосуванні щодо перейменувань об’єктів Києва, назви яких пов’язані з рф, застосунок «Київ Цифровий» загалом отримав понад 6,5 млн голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-