У київській «Я Галереї» презентували проєкт-реквієм за загиблими спортсменами

У київській «Я Галереї» презентували проєкт-реквієм за загиблими спортсменами

Укрінформ
Фотовиставка "Янголи спорту" присвячена пам’яті 90 українських спортсменів, які загинули на фронті, відкрилася у київській "Я Галереї ".

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

"Фотопроєкт "Янголи спорту" зібрав 90 історій спортсменів зі всієї країни, які в боротьбі за нашу з вами свободу віддали найцінніше – своє життя. Ми повинні пам’ятати кожного, завдяки кому ми маємо можливість жити в нашій вільній країні", – сказала директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан.

Заразом, як зазначив олімпійський чемпіон Олег Верняєв, історія кожного загиблого спортсмена гідна того, щоб її почув світ.

"За 239 днів російсько-української війни через ворожі обстріли та терористичні дії рф загинули понад 150 спортсменів і тренерів. Україна втратила майстрів спорту, аматорів, ветеранів спорту та тих, хто лише починав свій шлях – дітей", - наголосив він.

Також він підкреслив, що наразі понад три тисячі спортсменів на фронті продовжують боротьбу із повномасштабним вторгненням рф, ще вдвічі більше є волонтерами.

Читайте також: На Софійській площі відкрилася фотовиставка, присвячена оборонцям Маріуполя

КМДА зазначає, що фото експонуватимуться до 23 жовтня включно в артцентрі "Я Галерея".

Раніше повідомлялося, що в Києві відкрилась виставка "ArtArmor”, де представлено дев'ять творчо осмислених керамічних пластин від бронежилетів, які на передовій врятували життя захисникам України.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-