Кияни 17 жовтня зменшили споживання електроенергії на 10%

Кияни 17 жовтня зменшили споживання електроенергії на 10%

Укрінформ
У вечірні години 17 жовтня жителі Києва зменшили споживання електроенергії на 10% порівняно із попередньою добою. Натомість на заході України споживання зросло на 5% проти 16 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Телеграмі.

Зазначається, що диспетчерський центр “Укренерго” шість днів не застосовував примусових відключень електроенергії у вечірній пік споживання, зокрема, завдяки свідомій економії зі сторони українців.

Читайте також: Киян просять заощаджувати воду і електрику

"У понеділок, 17 жовтня, відзначилися кияни – у вечірні години вони спожили електроенергії на 10% менше ніж у неділю, хоча зазвичай в робочі дні споживання традиційно є вищим, ніж у вихідні. Така ж тенденція є і у мешканців Київської області, які знизили споживання майже на 7% відносно неділі", – повідомили у компанії.

При цьому 18 жовтня мешканцям Київщини вдалося втримати споживання на тому ж рівні. Загалом, у центрі країни пікове споживання було на 3% нижче, ніж у звичайний осінній день.

Водночас на заході України споживання зросло на 5%, а у порівнянні зі звичайним осіннім днем – на 8%. Південь продовжував попередню тенденцію, споживаючи ввечері на 3% більше.

"Щодня зима стає все ближче. Традиційно о цій порі буде зростати і споживання електроенергії. Щоб успішно пройти опалювальний період українцям слід пам’ятати: від того, наскільки розумно і ощадливо вони ставляться до споживання електрики вранці та ввечері напряму залежить, чи будуть примусові обмеження споживачів", – наголошують в Укренерго.

Читайте також: Киян попереджають про каламутну воду в кранах у пікові години

У компанії зауважують, що свідоме обмеження споживання, допомагає енергетикам виконувати свою роботу: балансувати енергосистему та відновлювати пошкоджені ворогом мережі.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня росіяни обстріляли енергетичні об'єкти у Києві, на Львівщині, Вінниччині. Обстріли здійснювалися як ракетами, так і безпілотниками іранського виробництва.

Вранці 17 жовтня росіяни завдали чергової серії ударів по енергетичній інфраструктурі України. Масована атака продовжилася вранці у вівторок, 18 жовтня. Зокрема, були уражені енергетичні об'єкти у Житомирі, Дніпрі та Києві.

Всього із 10 по 18 жовтня 408 об’єктів інфраструктури зазнали російських атак та руйнувань, із них понад 45 - об'єкти енергоінфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-