Укриття у Києві: Єнін каже, що співробітники ДСНС не зрізатимуть замки

Укриття у Києві: Єнін каже, що співробітники ДСНС не зрізатимуть замки

Укрінформ
Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій не мають законних причин для того, щоб займатися зрізанням замків з укриттів, тому вони не будуть цього робити.

Про це у ефірі телемарафону поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, відповідаючи на питання щодо інформації від КМДА про те, що рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується рятувальників з підрозділів ДСНС, то вони не мають законних причин для таких дій, а тому вони цим точно займатися не будуть», - сказав перший заступник міністра.

Чиновник поінформував, що відповідно до Кодексу цивільного захисту, відповідальність за належну роботу об’єктів укриття несуть місцеві адміністрації.

«Тут так само варто уточнити, що мова йшла (можливо – ред.) про рятувальників Київської служби порятунку, які, ймовірно, для таких дій мають напрацьовані кроки. Але це краще вони самі зможуть пояснити», - заявив Єнін.

За його словами, громадяни зі свого боку повинні повідомляти наявну інформацію про закриті укриття, які визначені як діючі.

Читайте також: У Києві під час тривог наземний транспорт зупинятимуть - Поворозник

«І безумовно, ми так само будемо вживати заходів і взаємодіяти з місцевими адміністраціями для забезпечення їхнього належного функціонування (укриттів – ред.)», - уточнив перший заступник міністра.

Він також зазначив, що на сайті ДСНС є карта укриттів, і кожна людина, яка користується смартфоном, може з легкістю встановити, де знаходиться найближчий об’єкт укриття.

«Окрім того, комунальні підприємства, що здійснюють транспортні послуги, так само зорієнтовані на встановлення всіх тих об’єктів укриття, які знаходяться поблизу маршруту руху відповідних маршрутів. І саме водії можуть зорієнтувати пасажирів про те, де можна найближчим часом сховатися від імовірного ракетного обстрілу», - сказав Єнін.

Як повідомлялося, 12 жовтня у КМДА заявили, що рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, якщо балансоутримувачі не відкриватимуть їх під час повітряної тривоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-