Увечері 11 жовтня Київ та область зменшили споживання електроенергії на чверть

Увечері 11 жовтня Київ та область зменшили споживання електроенергії на чверть

Укрінформ
Жителі Києва та Київської області у вечірні години 11 жовтня зменшили споживання електроенергії на 25%, при цьому із загального об'єму скорочення споживання лише 5% припало на добровільні дії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Сьогодні ввечері у порівнянні із звичайним осіннім днем споживання Києва та області у годину пік було зменшене на 25%. З них 5% припало на добровільне скорочення споживання мешканців Київській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жителі столиці у вечірній максимум спожили більше електроенергії ніж 10 жовтня, тому у Києві скорочення не перевищило величину примусового обмеження.

«Укренерго» звертається до мешканців столиці та інших українських міст із проханням ощадливо користуватися електроприладами у вечірні години з 17:00 до 23:00, коли споживання електроенергії в енергосистемі найвище за добу.

Читайте також: Зеленський: По всій Україні швидко й ефективно відбуваються відновлювальні роботи

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія здійснила масований ракетний удар по всій території України: було випущено 84 крилаті ракети та 24 безпілотники. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

У вівторок, 11 жовтня, ворог знову обстріляв енергетичну інфраструктуру в кількох областях.

Через виникнення дефіциту в енергосистемі НЕК "Укренерго" ввела аварійні графіки відключення споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-