Від ракетних ударів по Києву постраждала бібліотека з однією із найбільших у Європі системою фондів

Від ракетних ударів по Києву постраждала бібліотека з однією із найбільших у Європі системою фондів

Укрінформ
Національна наукова медична бібліотека України, яка має одну з найбільших у Європі систему фондів, постраждала внаслідок прильоту двох ракет в Шевченківському районі столиці 10 жовтня.

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу директорка ННМБ Тетяна Остапенко.

«Внаслідок вчорашнього обстрілу історична будівля бібліотеки сильно постраждала. Пошкоджені фасади, що виходять на перехрестя двох вулиць, вибиті понад 20 вікон. Значних пошкоджень зазнав, зокрема, відділ нових надходжень», – розповіла директорка.

Співробітники бібліотеки вбачають у ракетних обстрілах історичного центру столиці спробу зруйнувати її культурно-історичну спадщину.

Читайте також: Обстріли росією мирних міст України є ознакою безсилля армії рф на полі бою – Столтенберг

«Можливо, їхньою ціллю були символи української державності — пам’ятник Михайлу Грушевському та будівля Центральної Ради або пам’ятник нашому пророку Тарасу Шевченку, а може "центрами прийняття рішень" ворог вважає будівлі трьох університетів, двох бібліотек, численні музеї, дві лікарні, квітник та дитячий майданчик», – емоційно прокоментував заступник директора ННМБ з ІТ Юрій Шкода.

Директорка бібліотеки обіцяє якнайшвидше відновити роботу однієї з найбільших науково-інформаційних установ у сфері охорони здоров’я.

«Сьогодні ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу і забезпечити доступ наших читачів не тільки до власного фонду, а й до світових інформаційних ресурсів, що є необхідним як фахівцям галузі охорони здоров’я, так і суміжних галузей», – наголосила Остапенко.

Читайте також: рф не бачить різниці між військовими об'єктами та житловими будинками – Україна в ОБСЄ

ННМБ є провідною науково-інформаційною установою у сфері охорони здоров’я, яка має одну з найбільших у Європі систему фондів літератури медико-біологічного спрямування (понад 1 млн 600 тис. примірників 35 мовами світу).

Двоповерховий цегляний особняк на розі вулиць Антоновича та Толстого, де розташована бібліотека, збудовано у 1842 році. Під час першої світової війни тут було Управління Червоного Хреста, а за часів УНР –Генеральний секретаріат праці. Після другої світової війни приміщення передали Національному музею Тараса Шевченка, а з 1969 р. тут розташована Національна наукова медична бібліотека України.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня російський агресор здійснив масовані ракетні атаки на українські міста, зокрема на Київ.

Фото надано: Національна наукова медична бібліотека України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-