рф не бачить різниці між військовими об'єктами та житловими будинками – Україна в ОБСЄ

рф не бачить різниці між військовими об'єктами та житловими будинками – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Масованим ракетним обстрілом цивільної інфраструктури українських міст росія підтвердила свою терористичну сутність і має бути визнана терористичною державою.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у вівторок у столиці Австрії.

"9 жовтня протикорабельна ракета Х-22 зруйнувала багатоповерховий житловий будинок. Схоже, російський режим не бачить різниці між військовими кораблями та житловими будинками. І ніколи не бачив", - так український прокоментував російську ракетну атаку на Запоріжжя.

Він нагадав, що цей удар став продовженням ракетних обстрілів міста, які не припиняє армія рф, і які з 3 жовтня забрали життя щонайменше 43 людей.

Читайте також: Керівництво ОБСЄ засудило терористичні російські атаки

"Але російському режиму знадобився лише один день, щоб знову підтвердити свою терористичну сутність у всій красі – лише для того, щоб отримати бурхливі овації від своїх прихильників і підвищити особисті рейтинги путіна після нищівного відступу російських військових на землі", - наголосив Цимбалюк.

Він поінформував делегації країн-учасниць про черговий масований ракетний удар, який росія здійснила у понеділок вранці, запустивши понад 80 ракет по 14 українських областях. "Кількість постраждалих від вчорашньої жорстокої атаки ще встановлюється. Однак її схема більш ніж очевидна – нанесення ударів по цивільній критичній інфраструктурі, особливо енергетичній, та терор цивільного населення. Той факт, що ця цілеспрямована атака була здійснена в ранкову годину пік, також свідчить про те, що вона мала на меті завдати якомога більше страждань і втрат", - заявив український посол.

Очільник української місії в ОБСЄ наголосив, що ракетний терор є "невід’ємною частиною геноцидної війни росії з її перших днів". Загалом російською федерацією "було запущено понад 3500 ракет, які вразили, в основному, цивільну інфраструктуру".

Цимбалюк вказав і на те, що нові російські ракетні атаки відбувається прямо зараз, в момент засідання Постійної ради ОБСЄ. "Це робиться навмисно протягом місяців, щоб посіяти паніку та хаос і спровокувати міграційну кризу. Чи є ще в когось сумніви щодо геноцидних намірів путінського злочинного режиму знищити український народ?", - спитав він.

Посол зазначив, що путін зараз перебуває "у відчаї через поразки на полі бою", і він все ще вірить, що "з допомогою ракетного терору він зможе змінити темп війни на свою користь". "Вчора російське військове міністерство спробувало підбадьорити свого лідера, повідомивши, що "ціль удару досягнута, усі визначені об’єкти вражено". Дозвольте мені назвати декілька з них: музеї, університет, пішохідний міст, філармонія, офісна будівля, дитячий майданчик, автобуси", - повідомив Цимбалюк.

Читайте також: Масований ракетний обстріл: Кулеба розповів про наслідки на Київщині

Посол України в ОБСЄ наголосив на тому, що для зупинення терористичного режиму кремля Україна потребує більш сучасні системи ППО та ПРО, додаткову технічну та фінансову підтримку для термінового відновлення критичної інфраструктури, нові жорсткіші санкції проти рф. Крім того, необхідними є повна економічна, політична та міжнародна ізоляція кремлівського режиму, а також забезпечення притягнення російського режиму до відповідальності та визнання росії терористичною державою.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Внаслідок цієї атаки загинуло щонайменше 19 цивільних осіб, ще 108 зазнали поранень. Крім того, значних пошкоджень зазнали об’єкти критичної інфраструктури. 11 жовтня рф продовжила ракетні атаки на українські міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-