На Подільському узвозі завершують ремонтні роботи, відкриття – 10 жовтня

На Подільському узвозі завершують ремонтні роботи, відкриття – 10 жовтня

Фото
Укрінформ
У Києві автомобільний рух Подільським узвозом з понеділка, 10 жовтня, буде повністю відкритий.

Як передає Укрінформ, про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Кличко перевірив, як відремонтували Подільський узвіз, де завершують останні роботи. На даний час рух дозволений лише громадському транспорту в реверсному режимі.

“Незважаючи на воєнний стан і складне економічне становище, Київ намагається знаходити можливості, щоб ремонтувати дороги, які найбільше потребують оновлення. Наприклад, уже практично завершили поточний ремонт покриття із бруківки та тротуарів на Подільському узвозі. Хоча планували зробити це до 20 жовтня. Ця вулиця має важливе значення для руху між Подільським і Шевченківським районами міста, зокрема, й для курсування громадського транспорту. Трохи більше ніж за два місяці на Подільському узвозі Київавтодор зробив великий обсяг роботи власними силами, без залучення підрядних організацій. Щодня для виконання робіт були задіяні близько 90 працівників ШЕУ з усіх районів міста”, – повідомив мер Києва.

Довжина Подільського узвозу становить майже 1,2 км., площа – близько 22 тис. кв. м. Об’єкт збудували 65 років тому і з того часу жодного разу не оновлювали.

Ремонтні роботи виконали окремими, найбільш пошкодженими ділянками на всій довжині узвозу – від вулиці Кирилівської до Овруцької.

Читайте також: Підготовка до зими: у Києві замінили майже 26 кілометрів аварійних тепломереж

Ремонтники замінили 18 старих залізобетонних опор освітлення. Також відремонтовано бортовий камінь та завершуються роботи з ремонту зливоприймачів і оглядових колодязів.

“Наразі основні роботи на проїжджій частині практично завершили. Вже з понеділка відкриємо повноцінний рух оновленою дорогою. Тож кожен водій невдовзі зможе оцінити різницю – як було, і як стало”, – заявив Кличко.

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували Подільський узвіз / Фото: КМДА

Він додав, що фахівці закінчують ремонт тротуарів на об’єкті.

У Києві цього року зробили акцент на ремонті вулиць із покриттям гранітною бруківкою, які не оновлювали десятиліттями. Так, влітку ремонтники закінчили роботи на Володимирському узвозі. Загалом там оновили близько 6,3 тис. кв. м покриття. Також виконаний поточний ремонт найбільш пошкоджених ділянок покриття на вулиці Шовковичній. Через декілька днів київські дорожники розпочнуть перекладати бруківку на вулиці Грушевського.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня Кличко заявив, що у жовтні на маршрути вийдуть 17 автобусів, які столиця отримала від німецьких партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-