Підготовка до зими: у Києві замінили майже 26 кілометрів аварійних тепломереж

Підготовка до зими: у Києві замінили майже 26 кілометрів аварійних тепломереж

Укрінформ
У Києві в рамках підготовки до зими замінили близько 26 кілометрів аварійних теплових мереж. Основні роботи виконуються власними силами підприємств.

Про це повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, передає Укрінформ.

Під час інспектування перебігу ліквідації аварійного пошкодження трубопроводу в Оболонському районі столиці він розповів - левову частку ремонтних робіт роблять самі підприємства через відсутність стабільного фінансування з бюджету.

«За відсутності можливості стабільного фінансування з бюджету, основні роботи виконуються власними силами підприємств. Гідравлічні випробування на фінальній стадії: ліквідовано понад 2,1 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку, вже замінено майже 26 кілометрів мереж. Для більш ефективної підготовки Києва до опалювального сезону та його стабільного проходження комунальне підприємство «Київтеплоенерго» збільшило кількість аварійних бригад у місті, і зараз аварійна служба КТЕ налічує 1260 працівників. У середньому щоденно у Києві усувають 30-40 пошкоджень теплових мереж», – пояснив Пантелеєв.

За його словами, столиця України готується до опалювального сезону максимально відповідально, враховуючи ризики і ситуацію.

«У рамках гуманітарної допомоги та коштами статутних фондів закуплені генератори, підприємства теплопостачання накопичили необхідні обсяги резервного палива, зокрема мазуту, триває процес придбання мобільних пересувних котелень тощо. До мешканців теж велике прохання – виконати прості, але дієві заходи на рівні своєї квартири: утеплити вікна і балкони, заклеїти щілини та перевірити лічильники, щоб мати можливість регулювати споживання", - закликав він.

Читайте також: У Кличка розповіли про підготовку столиці до зими

Як повідомлялося, для стабільного проходження опалювального сезону Київрада збільшила розміри статутних фондів комунального підприємства “Київтеплоенерго” та районних керуючих компаній столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-