У Кличка розповіли про підготовку столиці до зими

У Кличка розповіли про підготовку столиці до зими

Укрінформ
Щодо підготовки столиці до зими, то наразі відповідна технічна робота ведеться, уже завершені випробування мереж, наразі усуваються пошкодження, які ще залишилися.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо газу, то його поки що відносно достатньо, і газ дозакуповуватиметься. Наші основні постачальники тепла уклали відповідні договори з НАК «Нафтогаз» і намагатимуться розраховуватися максимально за спожитий газ. Технічна підготовка ведеться, завершені випробування мереж, наразі усуваються пошкодження, які ще залишилися», - уточнив посадовець.

При цьому Пантелеєв заявив, що в Києві всі ТЕЦ, котельні тощо уже в роботі, і столична влада наразі акцентує на якихось окремих моментах.

«Наприклад, це електрообладнання, яке може працювати або, вірогідно, що буде працювати з підвищеним навантаженням цього опалювального сезону. Ми перевіряємо трансформаторні підстанції, розподільчі підстанції. Також дуже велика увага приділяється тому, що відбувається саме у житлових будинках, з мережами, з щитовими. Тому підготовка йде повним ходом», - зазначив він.

Говорячи про будинки, заступник голови КМДА, серед іншого, поінформував, що наразі близько тисячі будинків пройшли термомодернізацію у Києві - або повну, або часткову. За його словами, наразі ці будинки споживають тепла набагато менше, ніж інші - на 30, 50, а то й на 70 відсотків.

При цьому Пантелеєв зазначив, що Києву наразі допомагають міжнародні партнери, у тому числі, навіть трубами для теплопостачання. Зокрема від однієї з данських компаній столична влада наразі очікує трубу, яку ще встигне встановити до початку опалювального сезону.

«Зрозуміло, що система зношена. І цього сезону, у зв’язку з тим, що фінансування, скажімо так, в умовах воєнного стану обмежене, ми не мали змоги зробити великі обсяги робіт. А наразі у нас є допомога від міжнародних партнерів, і ми її використовуємо максимально ефективно», - поінформував він.

Читайте також: Уряд виділив 1,4 мільярда на пересувні котельні та генератори

Також під час підготовки столиці до зими планують дозакуповувати мобільні котельні на випадок позаштатних ситуацій. 

«Будемо ще дозакуповувати мобільні котельні на випадок позаштатних ситуацій, які можуть бути. І я думаю, що опалювальний сезон у столиці пройде стабільно. А якщо і будуть якісь виклики - ми зможемо на них оперативно відреагувати», - поінформував посадовець.

Відповідаючи на питання, Пантелеєв уточнив, що не буде наразі називати конкретні цифри щодо того, скільки Києву потрібно таких мобільних котелень, оскільки ця інформація є конфіденційною.

«Єдине, що можу сказати, це те, що такі котельні насамперед працюватимуть на лікарняні заклади, пологові будинки і на інші споруди, які будуть пріоритетними у плані теплопостачання», - сказав він.

За словами чиновника, ті місця, які планують обігрівати за допомогою цих котелень, будуть завчасно відповідним чином обладнані.

«Тобто, ця котельня під’їжджає, приєднується до трубопроводів тієї чи іншої будівлі і починає працювати і обігрівати», - зазначив Пантелеєв.

При цьому чиновник уточнив, що, зокрема, раніше, коли загрози повномасштабної війни з рф не було, то про ці мобільні котельні навіть мова не йшла.

«Ми розуміємо, які котельні це мають бути. Я думаю, що достатньо швидко ми зможемо їх отримати і обладнати для підключення», - поінформував він.

Відповідаючи на питання щодо обігріву шкіл у Києві взимку, Пантелеєв зазначив, що у столиці школи і садочки обладнані автоматичною системою регулювання споживання тепла, у тому числі навіть з дистанційним регулюванням.

«Тобто, ми можемо дуже бути гнучкими у плані теплопостачання таких об’єктів. І це нам кожну зиму дає велику економію. А що стосується додаткових канікул – ми рішення ці прийматимемо по ходу опалювального сезону, залежно від обставин, у яких перебуватимемо. Загалом ми готові до цього», - зазначив заступник голови КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, Пантелеєв заявив, що у столиці перевіряють електрообладнання до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-