Поблизу зупинок транспорту в Києві планують встановити захисні конструкції

Поблизу зупинок транспорту в Києві планують встановити захисні конструкції

Укрінформ
Комісія Київради підтримала проєкт рішення встановити конструкції цивільного захисту у межах зупинок наземного транспорту.

Про це інформує пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами підтримала проєкт рішення, за яким у межах зупинок наземного громадського транспорту планується встановити конструкції цивільного захисту з метою створення укриттів для пасажирів під час повітряної тривоги.

Зазначається, що з часу повномасштабного вторгнення росія активно застосовує ракетні та артилерійські комплекси, бомбардувальну авіацію для завдання ударів по цивільних об’єктах у різних містах України.

«Відповідно до рішення Ради оборони міста Києва під час повітряної тривоги зупиняється рух громадського транспорту, після цього пасажири мають покинути салон та пройти до найближчого укриття. Зважаючи на такі обставини, в межах зупинок наземного громадського транспорту необхідно встановити захисні конструкції, які сприятимуть підвищенню рівня захисту громадян під час ворожих обстрілів та авіаатак. Як вказує світовий досвід, зокрема Ізраїлю, облаштування «безпечних зупинок» базується на принципі їх швидкої доступності та можливості не тільки витримати руйнівну силу зброї, а й убезпечити населення від смертельної загрози», – наголосила депутат Ганна Свириденко.

Водночас вона зазначила, що також проєктом рішення передбачено доручити Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП «Київпастранс» протягом одного місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів задля створення фонду захисних конструкцій цивільного захисту в межах зупинок наземного громадського транспорту в місті Києві.

Читайте також: У Києві вже працюють 349 дитячих садочків, які відвідують близько 15 тисяч дітей

Як повідомляв Укрінформ, у Києві понад 90% житлових будинків, що обслуговуються муніципальними керуючими компаніями, отримали акти готовності до зими, підготовка до опалювального сезону триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-