У столиці затримали чиновницю ЦНАПу, яка закликала до знищення українців

У столиці затримали чиновницю ЦНАПу, яка закликала до знищення українців

Фото
Укрінформ
У Києві затримали чиновницю одного з Центрів надання адміністративних послуг, яка закликала через фейковий акаунт у соцмережі знищувати українців.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Як зазначається, там вона публікувала свої «дописи» під псевдонімом «Альона Донская».

Серед іншого жінка закликала українців до захоплення державної влади і агітувала підтримати окупаційні угруповання рф, виправдовувала злочини окупантів, у тому числі обстріли українських міст і вбивства мирних жителів. «Інформприводи» брала з пропагандистських ресурсів рф.

На інтернет-сторінці агітаторки правоохоронці зафіксували 25 епізодів, які за висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, створюють загрозу державній безпеці України.

Читайте також: За держзраду затримали 72-річного жителя Миколаєва

У свою чергу в ОГП повідомили, що затримана є уродженкою РФ.

За даними слідства, підозрювана, будучи державним службовцем розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали, дописи із закликами до окупації України, поширювала комуністичну символіку.

У ході санкціонованих обшуків за місцем її проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, комуністичну символіку, георгіївські стрічки та велику кількість особистих збережень у російських рублях.

Читайте також: На Одещині СБУ затримала ворожого навідника дронів-камікадзе

Затриманій інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, поширення комуністичної символіки, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч.2 ст. 109, ч.2 ст. 110, ч.1 ст. 161, ч.1 ст. 436-1, ч.2 ст. 436-2 КК України).

Підозрюваній обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-