На Одещині СБУ затримала ворожого навідника дронів-камікадзе

На Одещині СБУ затримала ворожого навідника дронів-камікадзе

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала російського агента, який наводив удари дронів-камікадзе на півдні Одеської області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Він розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні, збираючи інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ, силових і правоохоронних структур, кількість особового складу та військової техніки", - ідеться у повідомленні.

Крім цього, зловмисник встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання.

Читайте також: СБУ викрила прихильника рф, який планував приєднатися до «кадирівців»

Ці дані ворог планував використати для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами і дронами-камікадзе.

За даними слідства, зрадником є житель Рені, якого завербували спецслужби рф після початку повномасштабного вторгнення.

Він передавав загарбникам розвіддані через анонімний Телеграм-канал у вигляді "фотозвіту" та позначок на електронній карті з детальним описом "спостережень".

Читайте також: СБУ знешкодила в Одесі банду «злодія у законі», яка викрадала й катувала людей

Зловмисника затримали на спробі передачі закритих відомостей до рф.

Як у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора, коригувальнику повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111) Кримінального кодексу України.

Під час затримання у чоловіка вилучили мобільні телефони, ноутбук і два корпуси із запалами від гранат Ф-1. Призначена вибухово-технічна експертиза щодо вилучених боєприпасів.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Як повідомляв Укрінформ, у Черкаській області СБУ викрила прихильника рф, який планував приєднатися до підрозділу "кадирівців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-