ДТП з маршруткою у Києві: водію Mercedes «світить» до восьми років

ДТП з маршруткою у Києві: водію Mercedes «світить» до восьми років

Укрінформ
Шевченківський суд Києва взяв під варту водія, через якого в дорожньо-транспортній пригоді в столиці постраждало 26 людей.

Як передає Укрінформ, про це Відділ комунікації поліції Києва повідомляє у Фейсбуці.

У поліції нагадали, що нещодавно на Повітрофлотському проспекті у Солом’янському районі Києва сталася ДТП за участю маршрутки та автомобіля Mercedes-Benz.

Читайте також: У Києві в ДТП постраждали 23 пасажири маршрутки

Слідство встановило, що водій автомобіля Mercedes-Benz не дотримався безпечної дистанції та в’їхав у маршрутний автобус, який рухався попереду. Внаслідок зіткнення водій автобуса не впорався з керуванням та в’їхав у електроопору.

У ДТП 25 пасажирів маршрутки та 4-річна дитина порушника отримали травми різного ступеню тяжкості та були госпіталізовані до столичних лікарень. 28-річного водія легковика було затримано у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасово тримання.

Окрім того, за результатами перевірки водія у медичному закладі лікарі виявили в його організмі заборонені речовини: амфетамін, кокаїн та марихуану, а також сильнодіючий лікарський препарат.

Читайте також: На Львівщині у ДТП загинули четверо людей, серед них - дитина

Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) та повідомили правопорушнику про підозру.

“Сьогодні, 21 вересня, Шевченківським районним судом міста Києва відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 3 225 300 гривень. Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. Досудове розслідування триває”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталась у середмісті Києва 14 вересня. Легковик зіткнувся з автівкою Президента України і машинами супроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-