У Києві вшанували пам'ять королеви Єлизавети ІІ

У Києві вшанували пам'ять королеви Єлизавети ІІ

Фото, відео
Укрінформ
Протягом 9-10 вересня під Посольством Великої Британії у Києві відбулися акції з нагоди вшанування пам’яті королеви Єлизавети ІІ.

Про це йдеться в пресрелізі, переданому Укрінформу.

"Українці поважали королеву за її тверду позицію та солідарність зі своїм народом, а найбільше – за беззаперечну підтримку та допомогу Україні у повномасштабній війні. Вона стала на захист демократії та свободи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мешканці Києва принесли до Посольства Великої Британії квіти, малюнки та лампади на вшанування британського монарха. Захід підтримали й вимушені переселенці, для яких акція стала, зокрема, символічним жестом на підтримку внеску королеви в перемогу України на фронті.

"Я нещодавно приїхав зі Сходу, і це найменше, що я можу зробити у відповідь на підтримку Збройних Сил України", - пояснив свою участь в акції 19-річний Іван.

У Києві відбулася акція вшанування пам’яті Єлизавети ІІ

Водночас подію відвідали представники київського осередку Національної скаутської організації України "Пласт". Як зазначила пластунка Руслана Філімонова, для кожного представника цього руху вшанування пам'яті королеви Великої Британії є особливим церемоніалом, оскільки вона була виховницею скаутів.

"Так само як і ми – пластуни в Україні – займаємося вихованням молодого покоління, вона займалася тим самим у своїй країні", - підкреслила Філімонова.

Читайте також: Померла королева Єлизавета ІІ

Як повідомляв Укрінформ, Єлизавету ІІ 8 вересня помістили під медичний нагляд у замку Балморал через занепокоєність лікарів її станом здоров'я. Увечері 8 вересня Королівська родина поінформувала, що королева Великої Британії та 14 країн Співдружності Єлизавета ІІ померла на 97 році життя. Біля посольств у багатьох країнах тривають акції вшанування пам’яті королеви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-