Гуманітарний штаб Києва роздасть через соцслужби 60 тисяч продовольчих наборів

Гуманітарний штаб Києва роздасть через соцслужби 60 тисяч продовольчих наборів

Укрінформ
Гуманітарний штаб Києва з 12 вересня роздасть через соціальні служби столиці 60 тисяч продовольчих наборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

«Місто продовжує підтримувати найвразливіші верстви населення. Цього разу Гуманітарний штаб Києва разом із соціальними службами підготував до видачі 60 тисяч продовольчих наборів, які насамперед отримають ті, хто стоїть на обліку у відповідних службах і найбільше потребує на допомогу», – заявив Мондриївський.

Так, ідеться про пенсіонерів та осіб з інвалідністю, чий середньомісячний сукупний дохід за попередні три місяці не перевищує два прожиткові мінімуми для тих, хто втратив працездатність у розрахунку на місяць.

Заступник наголосив, що від початку активних бойових дій на території України Гуманітарний штаб систематично допомагає тим, хто цього найбільше потребує. За його даними, навесні майже 80 тисяч продовольчих наборів були видані жителям Києва, ще 100 тисяч – підготовані для внутрішньо переміщених осіб (половина з цих наборів уже видані).

«Зараз ми готуємось підтримати і тих киян, які опинились в складних життєвих обставинах, втратили роботу чи мають низький дохід», – підкреслив посадовець.

Зазначається, що для отримання продуктових наборів необхідно оформити відповідний талон у місцевому центрі надання адміністративних послуг. Обов’язковою є наявність наступних документів:

  • паспорт громадянина України, а для іноземців та осіб без громадянства – документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус;
  • пенсійне посвідчення, висновок Медико-соціальної експертної комісії, або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (в разі наявності), довідки про перебування на обліку територіального центру обслуговування громадян;
  • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);
  • довідка про доходи за попередні три місяці, видана за місцем отримання доходів або державними територіальними органами фіскальної служби, довідки за формою ОК-5, ОК-7.
Читайте також: Обстріл пункту видачі гумдопомоги на Запоріжжі: місцеві розповіли подробиці

Як повідомляв Укрінформ, станом на серпень продуктові набори в Києві отримали 20% вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-