Обстріл пункту видачі гумдопомоги на Запоріжжі: місцеві розповіли подробиці

Обстріл пункту видачі гумдопомоги на Запоріжжі: місцеві розповіли подробиці

Фото
Укрінформ
На Запоріжжі військові рф напередодні обстріляли приватне подвір'я, де люди отримували гуманітарну допомогу. Троє людей загинули на місці, ще шестеро - госпіталізовані. Мешканці села кажуть, що за кілька хвилин до обстрілу бачили в небі ворожі дрони.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До нас привезли гуманітарну допомогу. Машину розвантажили, і через хвилин десять почався обстріл. Ми збіглися в погріб. Більше часу сиділи в підвалі. Чули, як прилітають то "Гради", то пушки", - розповідає мешканка села Мала Токмачка Пологівського району Валентина.

Вона також додала, що перед початком обстрілу бачила, як над селом літав безпілотник. Жінка каже, що він кружляв якраз над місцем, де розвантажували гуманітарну допомогу.

Внаслідок ворожого обстрілу від отриманих травм на місці загинули три людини. Отримали поранення ще шестеро місцевих мешканців, їх госпіталізовано до клінічної лікарні. Пошкоджено приватні житлові будинки.

Читайте також: росіяни обстріляли на Запоріжжі пункт видачі гумдопомоги, є загиблі

"До нас доставили шість пацієнтів, які мали осколкові поранення. На щастя, лише один пацієнт був у край важкому нестабільному стані та потребував госпіталізації у відділення інтенсивної терапії. Інші - поступили у стані середньої ступені важкості", - коментує завідувачка відділенням екстренної та невідкладної медичної допомоги Наталя Когут.

росіяни обстріляли на Запоріжжі пункт видачі гумдопомоги / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Лікарка додає, що у постраждалих - осколкові поранення кісток та м'яких тканин.

У Запорізькій обласній прокуратурі заявили, що за процесуального керівництва прокурорів Пологівської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, над Запоріжжям сили ППО збили ворожу ракету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-