У Києві родини «азовців» провели акцію пам’яті загиблих в Оленівці

У Києві родини «азовців» провели акцію пам’яті загиблих в Оленівці

Фото
Укрінформ
На Софійській площі в Києві Асоціація родин захисників «Азовсталі» разом з небайдужими мешканцями й гостями столиці вшанували пам’ять українських захисників, полеглих від теракту в колонії у селищі Оленівка Донецької області.

Як повідомляє Укрінформ, учасники заходу запалили лампадки та, стоячи на колінах, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. Також згадали тих військовополонених, які отримали поранення.

У руках дехто з присутніх тримав плакати із написами "Оlenivka", "Stop russian terrorim". Участь у заході взяли кілька десятків людей: жінки, чоловіки, а також на площі були маленькі діти.

У Києві родини «Азовців» провели акцію пам’яті загиблих в Оленівці / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Читайте також: Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності

Родичі військовополонених колонії в Оленівці підкреслили, що вже минуло 40 днів від цього теракту, але належної реакції цивілізованого світу на злочин досі не відбулося. Україна не отримала підтверджених списків загиблих, а рідні героїв не отримали тіла для поховання. Залишається невідомим й стан поранених бійців.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії в окупованому російською армією селищі Оленівка на Донеччині внаслідок вибуху була зруйнована будівля, де утримувалися виведені із маріупольського меткомбінату «Азовсталь» українські військові. Багато військовополонених загинули та отримали тяжкі поранення.

Читайте також: Минуло 40 днів від теракту в Оленівці: родичі полонених обурені відсутністю належної реакції світу

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець припускає, що росія пустить представників ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста на місце страти полонених “азовців” у колонії в Оленівці на Донеччині, коли приховає там усі сліди злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-