У столиці попри воєнний стан реалізовують інвестпроєкти – КМДА

У столиці попри воєнний стан реалізовують інвестпроєкти – КМДА

Укрінформ
Попри воєнний стан у столиці продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти. 

Про це інформує пресслужба КМДА з посиланням на директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталію Мельник, передає Укрінформ.

«Попри воєнний стан, введений в Україні через широкомасштабне військове вторгнення російської федерації 24 лютого 2022 року, у столиці продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У столиці на вихідних змінять чотири трамвайні маршрути

Зокрема, за інформацією Мельник, нині в Києві продовжують реалізовувати інвестиційні проєкти у сферах розвитку інфраструктури спорту та відпочинку, охорони здоров’я, благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту, забезпечення містян продуктами харчування, що користуються найвищим споживчим попитом. У рамках виконання інвестиційних договорів продовжується будівництво медичного центру та житлових будинків.

Зазначається, що під час воєнного стану інвестори переважно виконують умови інвестиційних договорів у частині передбачених щомісячних та щоквартальних платежів замовникам проєктів на утримання і розвиток території.

Також директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА зауважила, що від початку 2022 року на розвиток соціальної та інженерної інфраструктури інвестори сплатили в бюджет Києва понад 10 мільйонів гривень. А обсяг залучених інвестицій у поточному році наразі становить 17 мільйонів гривень.

Читайте також: На Подільському узвозі продовжують ремонт — КМДА дала схеми об’їзду

Водночас чимало підприємців-інвесторів активно долучились до підтримки Збройних Сил України та внутрішньо переміщених осіб, які прибувають у Київ. Так, на спортивній базі для пляжного футболу та інших видів спорту у Дніпровському районі організовано тимчасовий притулок для внутрішньо переміщених осіб, а також харчування для військових та сил Територіальної оборони на благодійній волонтерській основі. На території спортивного парку на території одного з парків культури і відпочинку у Деснянському районі організовано супровід фізичного і психологічного відновлення та адаптації поранених армійців.

«Влада міста щиро вдячна відповідальному бізнесу, який через можливості допомагає військовим та долучається до наближення нашої перемоги, а також за підтримку економіки столиці у цей надскладний час», – зауважила Наталія Мельник.

Вона також поінформувала, що наразі міська влада сформувала пакет пропозицій щодо відновлення і розвитку міської інфраструктури, продовжує роботу із залучення інвесторів для реалізації проєктів.

Як повідомляв Укрінформ, влада Києва планує придбати пересувні мобільні котельні, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону й забезпечуватимуть теплом лікарні, дитячі садки, школи та пункти обігріву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-