Стяг єднання: у Києві два береги Дніпра з’єднали 430-метровим прапором України

Стяг єднання: у Києві два береги Дніпра з’єднали 430-метровим прапором України

Фото
Укрінформ
У Києві символічно поєднали правий та лівий береги Дніпра Державним прапором України довжиною 430 метрів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До цієї мистецької акції під назвою «Україна єдина» долучилися як мешканці столиці, так і тимчасово переміщені жителі Маріуполя, Херсона та інших міст України. Разом вони протягнули Державний прапор від правого берега Дніпра Парковим мостом до Труханового острова.

Читайте також: У вишиванках і цілими сім’ями: як українці на «парад» російської ганьби ходили

Ініціатор акції – генеральний директор і художній керівник Херсонського академічного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга розповів, що акцію планували ще на День Прапора 23 серпня.

Береги Дніпра у Києві символічно об’єднали за допомогою прапора України / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

«Маю надію, що ця акція пройде вдало і її підтримають люди. На жаль, ми не змогли провести її на День Прапора. Але це неважливо. Бо для нас кожного дня – День нашого українського прапора», - наголосив він.

Книга додав, що в акції є дві мети. Одна – згуртувати людей. Друга – підтримати тих, хто лишився в окупації.

Читайте також: У День Незалежності України сотні локацій у світі засяяли синьо-жовтим – МЗС

«Ми хочемо таким чином послати повідомлення людям у Херсоні, Маріуполі, Мелітополі й інших містах, що про них не забули. Рано чи пізно їх звільнять. І ми тут, в тилу, кожен на своєму місці – ми робимо все, що можемо заради цього», - сказав він.

Офіційно в акції зареєструвалися до 150 чоловік, та дзвінків від зацікавлених було значно більше. Майже всі учасники – внутрішньо переміщені з Маріуполя та Херсона.

«Я зрозуміла, що просто не можу не прийти сюди. Нас єднає любов до нашої Батьківщини, нашого стяга. Мені здається, що цим ми показали не лише єдність між лівим та правим берегами, а і єдність усіх українців. Навіть ця акція – маленький внесок у нашу перемогу. Бо вона дає надію, що все буде добре і ми переможемо», - ділиться мешканка Маріуполя Світлана.

Читайте також: Найвідоміші символи Туреччини підсвітили синьо-жовтими кольорами

Прапор розгорнули від Труханового острова до правого берега. Тут на учасників акції чекав Національний академічний духовий оркестр України. Музики зіграли Державний Гімн.

Мистецька акція «Україна єдина» пройшла за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики, Херсонського Академічного театру ім. Миколи Куліша, громадськості разом з тимчасово переміщеними жителями окупованих міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-