Від початку повномасштабного вторгнення рф із поліції Києва звільнили 87 осіб

Від початку повномасштабного вторгнення рф із поліції Києва звільнили 87 осіб

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни з поліції Києва було звільнено 87 поліцейських, які не прибули на службу.

Про це повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський у інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Усього було звільнено 87 поліцейських, які не прибули на місце служби. Якщо брати увесь штат, а загалом штатна чисельність 9200, то це менше 1%», - зазначив правоохоронець.

За його інформацією, звільнено за дисциплінарним статутом за самоусунення від виконання обов'язків 76 поліцейських.

«Загалом ми проводили службове розслідування по кожному, детально вивчали кожну ситуацію, тому що у поліції Києва працюють люди, які проживають у Київській, Чернігівській, Сумській областях. У момент початку бойових дій деякі з тих, хто працюють за графіком «добу через дві», перебували за місцем мешкання, елементарно не могли дібратися до місця служби», - заявив очільник київської поліції.

За його словами, з огляду на ситуацію у поліцію столиці почали приймати на службу співробітників з інших областей. «З інших регіонів загалом перевелося і вже призначено в штат близько 250 осіб», - сказав Вигівський.

Він також поінформував, що столичні поліцейські від початку повномасштабного вторгнення рф вилучили у громадян 433 одиниці вогнепальної зброї, 11 гранатометів, 9 кулеметів, 187 автоматів, 145 пістолетів та більш як 73 тис. боєприпасів, в том числі 212 гранат.

Читайте також: У Києві вручили повістки більш як 200 відвідувачам нічних клубів

За словами Вигівського, у столиці у квітні майже наполовину зменшилась реєстрація злочинів порівняно з минулим роком, а в липні - на 26% менше.

Крім того, він наголосив, що у столиці наразі всі нічні заклади і клуби закриті. «Ми проводили перевірки і це дало результат. Але не виключаю, що підпільно щось і може працювати», - поінформував правоохоронець.

Відповідаючи на запитання, чи доречно вручати порушникам повістки у військкомат під час таких перевірок, він сказав, що столична поліція проявила таку ініціативу, бо у середньому щоденно для перевірки у підрозділи поліції доставлялися до 200 осіб за порушення комендантської години.

"Ці повістки були з метою уточнення військового обліку, не мобілізації і не покарання, і вручали їх представники військкомату, не поліцейські", - наголосив Вигівський.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня Вигівський сказав, що унаслідок рейдів нічними клубами столиці 219 чоловікам вручили повістки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-