У столичного забудовника вилучили ₴115 мільйонів – гроші передали АРМА

У столичного забудовника вилучили ₴115 мільйонів – гроші передали АРМА

Укрінформ
Прокуратура передала в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) понад 115 млн грн, вилучених у столичного забудовника.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«За клопотанням Київської міської прокуратури в управління АРМА передано арештовані активи - грошові кошти на суму понад 115 млн грн, вилучені в межах досудового розслідування», - ідеться в повідомленні.

Прокурори здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах, вчинених під час будівництва та продажу квартир у декількох комплексах багатоквартирної житлової забудови (ст. 212, ст. 209 Кримінального кодексу України).

У межах провадження судом за клопотанням прокуратури накладено арешт на грошові кошти, вилучені у фігуранта провадження, у сумі 2,5 млн доларів США, 395 тис. євро та 811 тис. 477 грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні суд задовольнив клопотання прокурорів Харківської обласної прокуратури про накладення арешту на корпоративні права підприємств, засновниками яких є громадяни рф, на суму понад 23 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-