У Києві зростає кількість хворих на COVID-19, містян закликають вакцинуватися

У Києві зростає кількість хворих на COVID-19, містян закликають вакцинуватися

Укрінформ
У Києві минулого тижня на COVID-19 захворіли вдвічі більше людей, ніж попереднього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на директорку Департаменту охорони здоров’я Валентину Гінзбург.

Так, за даними КМДА, за період з 11 до 17 липня були зареєстровані 112 випадків захворювання на COVID-19, з 18 до 24 липня – 245 випадків.

"Також є тенденція до збільшення госпіталізованих, отже спостерігаємо збільшення випадків тяжкого перебігу хвороби", – зауважила Гінзбург.

За її словами, таке стрімке підвищення рівня захворюваності за один тиждень улітку має насторожити та змусити згадати про заходи безпеки, насамперед про найефективнішу профілактику – вакцинацію.

Читайте також: Новий спалах коронавірусу в Європі: у ВООЗ попереджають про «важкі» осінь і зиму

Очільниця Департаменту охорони здоров’я підкреслила, що навіть у найважчі для столиці дні від початку повномасштабного вторгнення російської федерації комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від COVID-19.

Станом на цей час у Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу.

Продовжують працювати також центри масової вакцинації в торговельних центрах, зокрема в "Гулівері" та River Mall, в універмазі "Україна" й інших.

Гінзбург наголосила, що проведена вакцинація з дотриманням рекомендованих термінів не є приводом нехтувати іншими заходами безпеки. Так, слід стежити за гігієною рук, за можливості уникати скупчення людей у закритих приміщеннях, в укриттях під час повітряної тривоги надягати медичні маски.

Читайте також: МОЗ заявляє про відсутність дефіциту вакцин для календарних щеплень

"Завдяки щепленням ви можете не відчути хворобу, але при цьому інфікуватимете людей поряд. А ось при найменших симптомах недуги слід звертатись до лікаря. Причому це можуть бути різні прояви: нежить, кашель, підвищення температури, розлади шлунку – що завгодно. Як ніколи сьогодні необхідно пильнувати себе та близьких і залишатися у строю. Щоб були сили наближати мир та зустріти його живими-здоровими", – додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19 усім людям віком від 60 років, а також віком 18-59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу захворювання. Для другої бустерної дози рекомендоване застосування мРНК-вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-