Новий спалах коронавірусу в Європі: у ВООЗ попереджають про «важкі» осінь і зиму

Новий спалах коронавірусу в Європі: у ВООЗ попереджають про «важкі» осінь і зиму

Укрінформ
Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) попередило про “важкі” осінь і зиму через зростання випадків COVID-19 на тлі “розслабленості” країн-членів.

Про це повідомляє Le Figaro, передає Укрінформ.

“COVID-19 залишається неприємною, потенційно смертельною хворобою”, — сказав регіональний директор ВООЗ у Європі Ганс Клюге, зазначивши, що він сам вперше заразився нею два тижні тому.

Клюге назвав поточну ситуацію “схожою на минуле літо”, але, як він уточнив, “цього разу хвиля COVID-19 рухається підводними течіями варіанту Omicron”, який є більш заразним.

За його словами, кількість випадків COVID-19 у 53 країнах, які охоплює організація (включно з кількома в Центральній Азії), за останні шість тижнів зросла втричі, “наблизившись до трьох мільйонів випадків, зареєстрованих минулого тижня”, що становить майже половину від загальної кількості в світі.

Читайте також: ВООЗ: Кількість випадків COVID-19 у Європі вибухово зростає

За той самий період кількість госпіталізацій подвоїлася, і, хоча кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії залишається “відносно низькою”, в Європі майже 3000 людей усе ще помирають від COVID-19 щотижня, додав він.

За даними організації, очікується, що зростання кількості випадків COVID-19 продовжиться в найближчі місяці через закінчення літніх канікул, відновлення роботи шкіл і соціальної взаємодії, які частіше відбуваються в закритих місцях при зниженні температури.

Регіональний директор ВООЗ в Європі попередив, що в поєднанні зі “зниженням епіднагляду за вірусами” таке зростання вказує на “важку осінь і зиму” в європейському регіоні.

Клюге підкреслив, що держави повинні “терміново відреагувати” на прогалини в нагляді за пандемією та діяти зараз, щоб уникнути смертей і серйозних збоїв у системах охорони здоров’я.

Також Європейське бюро ВООЗ оприлюднило стратегію на осінь і зиму. Вона передбачає збільшення вакцинації населення, другу бустерну дозу для людей з ослабленим імунітетом старше п’яти років та їхніх близьких, а також визначення доцільності пропонувати такий захід окремим групам ризику принаймні через три місяці після останньої ін’єкції.

Читайте також: У ЄС наполегливо рекомендують друге бустерне щеплення проти COVID-19

Крім того, у ВООЗ закликають заохочувати носіння масок у приміщеннях і в громадському транспорті, провітрювати місця громадської активності, такі як школи та офіси, та дотримуватися суворого протоколу тим, хто ризикує серйозно захворіти.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила рекомендацію ключових медичних інституцій ЄС про необхідність негайної вакцинації другою додатковою, бустерною дозою вакцини проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-